Duurzaam ondernemen en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Wat doet Onze winkel aan duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen? 

Onze winkel inrichting

Onze winkel is ingericht van veelal duurzame producten. Zo zijn stellingen veelal van gebruikte pallets gemaakt of zijn schappen van goed gekeurd duurzaam hout aangekocht. Verlichting is voor het grootste gedeelte voorzien van LED verlichting. Er wordt gebruik gemaakt van papieren tassen en zakken. Bij het selecteren van producten wordt rekening gehouden met leveranciers die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek geven SROI. wij maken gebruik van medewerkers die in de ww terecht gekomen zijn en van stagiaires die zo ook een kans krijgen om werkervaring op te den. Alles komt vers van het land of bij de producent uit d omgeving. Onze leveranciers krijgen een eerlijke prijs en u als klant verse producten direct van het land of de fabrikant. Via onze tweedehands kleding afdeling geven wij kleding een tweede kans.

Sociaal bieden wij de mensen in de directe omgeving de kans producten te kopen waar anders vele extra kilometers voor afgelegd moeten worden, dit geldt zowel voor de lokale bevolking als ook de vele toeristen die onze streek komen bezoeken.

Wij geven actief informatie en inlichtingen over onze streek, de producten die uit de streek komen en zelfd de locaties waar het groeit, bloeit of geproduceert wordt, zodat u zelf als klant kan zien hoe het product tot stand komt.

Wij selecteren onze producten op puur, eerlijk en zo min mogelijke toevoegingen als E-nummers en suikers.

Al met al (h)eerlijke producten die met zorg en aandacht voor u gemaakt zijn en rekening houdend met mens en natuur. Zo geven wij de gehele omgeving op en eerlijke manier en kans.

Naast deze manier van werken waar wij intern invloed op hebben zijn wij ook bezig extern de wereld een stukje mooier te maken via het teunen van stichtingen.

Kinderen in andere landen:
Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is voor ons erg belangrijk. 
Wij zijn betrokken als bestuurslid in 2 stichtingen die zich inzetten voor kansloze kinderen en jongeren, zodat zij ook een toekomst hebben. 
We hebben een spaarprogramma op de site waarbij ook u voor spaarpunten kunt sparen. U kunt daarbij sparen voor cadeau’s maar u kunt ook uw gespaarde punten aan deze stichting geven om deze doelen te ondersteunen.

Informatie over deze stichtingen:

@mercy ministries:
@mercy zet zich in meerdere landen in voor het onderschoven kind. Ook hebben ze projecten waar jongeren cursussen krijgen waardoor ze opgeleid worden en zo een toekomst krijgen waarbij ze zichzelf en eventueel het gezin onderhouden kan worden. Volgens het jaarverslag, welke goedgekeurd is door de accountant, is 98% ten gunste gekomen voor deze kinderen en jongeren. Het geld wordt dus rechtstreeks gebruikt voor de kinderen en jongeren. 

North East India Foundation

NEIF zet zich in om (ex)verslaafden verder af te laten kicken en zich voor te bereiden om terug te komen in de maatschappij. Dit wordt gedaan middls opleidingen en ondersteuning en mogelijk in de toekomst ook een agrarische omgeving, zodat deze mensen geen verslaving meer hebben, maar ook een toekomst en zchzelf kunnen verzorgen en voorzien in financiele middelen.


De mensen welke werkzaam zijn op deze projecten zijn vrijwilligers/zendelingen. 
Dit zijn mensen die uit Nederland komen, zodat de communicatie goed is en ze de gevers zekerheid kunnen geven dat het geld op een juiste manier besteed wordt.
Kijk voor meer informatie op www.mercyministries.nl en www.northeastindiafoundation.com.

 Milieu
Voor de toekomst van onze kinderen hebben wij ook maatregelen genomen om het milieu te besparen. Zo hebben wij een klimaat neutraal hosting omgeving waar onze websites op draaien, CRM pakket en andere software hebben lopen.

In bijna alle gevallen maken wij gebruik van dozen waar de fabrikant zijn goederen naar ons in verstuurd, een tweede leven dus. Verder gebruiken wij enveloppen van gerecycled materiaal.

Op kantoor wordt minimaal geprint, doordat alles geautomatiseerd is en automatisch verwerkt wordt is dit overbodig geworden.

U zult bij uw bestelling geen factuur of pakbon vinden. U kunt namelijk wanneer u inlogt in uw eigen account uw vorige bestellingen inzien, opnieuw bestellen en facturen inzien. Dit maakt het printen hiervan overbodig.