• Krijg 3 gratis (Punten € 0,03) ! wanneer je dit product koopt
    • Onze vaste geregistreerde klanten krijgen korting

Mama brood mix 500g

Schrijf de eerste review van dit product

€ 3,95

Snel overzicht

Met een Mama Brood op tafel help je mee om moedersterfte in ontwikkelingslanden te voorkomen. Een speciaal brood voor een bijzonder doel.
Mama Brood Mix bevat geen kunstmatige toevoegingen, is dus E-nummervrij. Mamabrood bevat minder zout en is lactosevrij, een bron van vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen (o.a. calcium, fosfor, koper, vitamine B1 en foliumzuur). Het brood blijft lang mals en is vol van smaak door getoaste tarwekiemen en natuurlijke fermenten.
Ingrediënten: tarwebloem, tarwegluten, zonnebloempitten, lijnzaad, moutbloem, tarwekiemen, tarwezemelen, suiker, erwten-eiwitten, bakkerszout, dextrose, plantaardige olie, zuurdeeg, calciumcarbonaat (E170), emulgator (mono- en diglyceriden van vetzuren veresterd met mono-en diacetylwijnsteenzuur), gerstemoutextract, soja-eiwitten, appelvezels, geconcentreerde limoensap, enzymen, maltodextrine, gedroogde gist, meelverbeteraar (ascorbinezuur, L-cysteïne).
Allergenen info: Dit produkt bevat: soja, glutenbevattende granen.
Kan sporen bevatten van: ei, pinda, melk, noten, selderij, mosterd, sesamzaad, sulfiet, lupine.
Vrij van: schaaldieren, vis, weekdieren.
Recept voor de broodmachine:
Toevoegen per 500 gram meel: 270 gram water.
Water en meel op kamertemperatuur.
Recept voor in de oven:
Meng 500 gram meel met 270 gram water tot een samenhangende bal. Ongeveer 15 minuten kneden. Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige doek of huidhoudfolie. Laat het deeg op een warme tochtvrije plaats ongeveer 30 minuten rijzen. Vet de vorm of plaat in met boter of olie. Kneed het deeg ongeveer 5 minuten door en plaats het in de vorm of op de plaat. Dek het deeg weer af en laat het ongeveer 1-1,5 uur rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden. Zet het brood op een rooster in de oven. De bovenkant van het brood staat in het midden van de oven. Bak het brood ongeveer 35 minuten op 220 graden. Het brood is gaar als het losgaat van het blik.Keer het brood op een (taart)rooster en laat het uitdampen. De temperatuur van de ingredienten is heel belangrijk. Het deeg moet tijdens de bereiding langzaam warmer worden. Als je met de handen kneed kun je het beste water nemen van ongeveer 25 graden. Door het kneden wordt het deeg warmer (ongeveer 3 graden). Tijdens de eerste rijs moet dan de temperatuur ongeveer 30 graden zijn. Na de tweede keer kneden 35 graden. Gebruik je een kneedmachine dan kun je beter water nemen van 15-20 graden omdat een kneedmachine meer warmte afgeeft aan het deeg. Gebruik je toch warmer water dan moet je de rijstijden verkorten tot de helft.
Energie

Mama brood mix 500g

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Met een Mama Brood op tafel help je mee om moedersterfte in ontwikkelingslanden te voorkomen. Een speciaal brood voor een bijzonder doel. Mama Brood Mix bevat geen kunstmatige toevoegingen, is dus E-nummervrij. Mamabrood bevat minder zout en is lactosevrij, een bron van vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen (o.a. calcium, fosfor, koper, vitamine B1 en foliumzuur). Het brood blijft lang mals en is vol van smaak door getoaste tarwekiemen en natuurlijke fermenten. Ingrediënten: tarwebloem, tarwegluten, zonnebloempitten, lijnzaad, moutbloem, tarwekiemen, tarwezemelen, suiker, erwten-eiwitten, bakkerszout, dextrose, plantaardige olie, zuurdeeg, calciumcarbonaat (E170), emulgator (mono- en diglyceriden van vetzuren veresterd met mono-en diacetylwijnsteenzuur), gerstemoutextract, soja-eiwitten, appelvezels, geconcentreerde limoensap, enzymen, maltodextrine, gedroogde gist, meelverbeteraar (ascorbinezuur, L-cysteïne). Allergenen info: Dit produkt bevat: soja, glutenbevattende granen. Kan sporen bevatten van: ei, pinda, melk, noten, selderij, mosterd, sesamzaad, sulfiet, lupine. Vrij van: schaaldieren, vis, weekdieren. Recept voor de broodmachine: Toevoegen per 500 gram meel: 270 gram water. Water en meel op kamertemperatuur. Recept voor in de oven: Meng 500 gram meel met 270 gram water tot een samenhangende bal. Ongeveer 15 minuten kneden. Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige doek of huidhoudfolie. Laat het deeg op een warme tochtvrije plaats ongeveer 30 minuten rijzen. Vet de vorm of plaat in met boter of olie. Kneed het deeg ongeveer 5 minuten door en plaats het in de vorm of op de plaat. Dek het deeg weer af en laat het ongeveer 1-1,5 uur rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden. Zet het brood op een rooster in de oven. De bovenkant van het brood staat in het midden van de oven. Bak het brood ongeveer 35 minuten op 220 graden. Het brood is gaar als het losgaat van het blik.Keer het brood op een (taart)rooster en laat het uitdampen. De temperatuur van de ingredienten is heel belangrijk. Het deeg moet tijdens de bereiding langzaam warmer worden. Als je met de handen kneed kun je het beste water nemen van ongeveer 25 graden. Door het kneden wordt het deeg warmer (ongeveer 3 graden). Tijdens de eerste rijs moet dan de temperatuur ongeveer 30 graden zijn. Na de tweede keer kneden 35 graden. Gebruik je een kneedmachine dan kun je beter water nemen van 15-20 graden omdat een kneedmachine meer warmte afgeeft aan het deeg. Gebruik je toch warmer water dan moet je de rijstijden verkorten tot de helft. Energie

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen. Wanneer je ingelogd bent kun je punten krijgen.