• Krijg 18 gratis (Punten € 0,18) ! wanneer je dit product koopt
    • Onze vaste geregistreerde klanten krijgen korting

Zonnebloempitten 5kg

Schrijf de eerste review van dit product

€ 19,99

Snel overzicht

Zonnebloempitten zijn de pitten van zonnebloemen. Ze zitten vaak in vele verschillende broden. Zonnebloempitten zijn uitermate gezond doordat ze veel vitamines, mineralen, meervoudig onverzadigde vetzuren, omega 3 en omega 6 vetzuren, vezels en eiwitten bevatten. Hierdoor hebben ze vele gezonde eigenschappen.
Seleen tegen kanker
Onderzoek heeft uitgewezen dat seleen een zeer sterke werking tegen het ontstaan van tumoren heeft. De zonnebloempit is bijzonder rijk aan dit mineraal en heeft daardoor een anti-kankerwerking.
Vooral het risico op darmkanker neemt af door het consumeren van zonnebloempitten.
Magnesium
Magnesium is zeer goed tegen stress en nervositeit. Daarbij heeft het een bloeddrukverlagende werking en werkt het goed tegen stressklachten zoals hoofdpijn.
Voedingswaarde
100 gram zonnebloempitten bevat 629 calorieën. Daarnaast bevatten ze 27 gram eiwit en 4,5 gram vezels. Ze bestaan voor een groot deel uit vet, namelijk voor 54%. Daarvan gaat het grotendeels om onverzadigde gezonde vetten. Ze bevatten slechts 5,5 gram verzadigd vet.
Hoe eet je zonnebloempitten?
Zonnebloempitten kun je zowel met als zonder schil eten. Let daarbij wel op dat je beter niet de variant met erg veel zout kunt eten.
Ze kunnen gemakkelijk verwerkt worden in vele gerechten. Zoals salades en in deegproducten zoals brood.

Zonnebloempitten 5kg

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Details

Zonnebloempitten zijn de pitten van zonnebloemen. Ze zitten vaak in vele verschillende broden. Zonnebloempitten zijn uitermate gezond doordat ze veel vitamines, mineralen, meervoudig onverzadigde vetzuren, omega 3 en omega 6 vetzuren, vezels en eiwitten bevatten. Hierdoor hebben ze vele gezonde eigenschappen. Seleen tegen kanker Onderzoek heeft uitgewezen dat seleen een zeer sterke werking tegen het ontstaan van tumoren heeft. De zonnebloempit is bijzonder rijk aan dit mineraal en heeft daardoor een anti-kankerwerking. Vooral het risico op darmkanker neemt af door het consumeren van zonnebloempitten. Magnesium Magnesium is zeer goed tegen stress en nervositeit. Daarbij heeft het een bloeddrukverlagende werking en werkt het goed tegen stressklachten zoals hoofdpijn. Voedingswaarde 100 gram zonnebloempitten bevat 629 calorieën. Daarnaast bevatten ze 27 gram eiwit en 4,5 gram vezels. Ze bestaan voor een groot deel uit vet, namelijk voor 54%. Daarvan gaat het grotendeels om onverzadigde gezonde vetten. Ze bevatten slechts 5,5 gram verzadigd vet. Hoe eet je zonnebloempitten? Zonnebloempitten kun je zowel met als zonder schil eten. Let daarbij wel op dat je beter niet de variant met erg veel zout kunt eten. Ze kunnen gemakkelijk verwerkt worden in vele gerechten. Zoals salades en in deegproducten zoals brood.

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen. Wanneer je ingelogd bent kun je punten krijgen.